Kesällä parasta on se, että ehtii viettää aikaa muuallakin kuin näytön ääressä.

Laiturin nokassa, metsäretkellä ja pilviä tuijotellessa mieli rauhoittuu ja uusille ajatuksille tulee tilaa. Uutta inspiraatiota ja ideoita löytyy podcasteista.

Podcastien suosio on kasvanut viime vuosina. Nielsenin tutkimuksen mukaan 66 % kuuntelijoista valitsee podcastin, koska he haluavat oppia uutta. Lähes puolet kuuntelee podcasteja rentoutuakseen.

Podcasteja on helppo kuunnella – vaikka siivotessa tai lenkillä. Puuduttavan pitkän matkat liikenteessä sujuvat nopeammin, kun mukana on mielenkiintoista seuraa. Jaksoja on helppo kuunnella missä vain kunhan mukana on älylaite. Mielenkiintoista kuunneltavaa ja uusia tekijöitä löytyy erilaisten sovellusten kuten Acastin kautta.

Podcastit ovat myös loistava kanava markkinoijalle – yrityksen oma podcast on erinomainen kanava tuoda esille omaa asiantuntijuutta. Jaksoihin voi pyytää vieraaksi esimerkiksi kumppaniverkostojen jäseniä, jolloin useampi taho hyötyy kanavasta. Tapoja on yhtä monta kuin tekijöitäkin. Lisäksi jakson alkuun voi lisätä pre roll -mainoksen, joka toimii kuten perinteinen radiomainos. Nielsenin tutkimuksen mukaan jopa 14 % yritysten podcastien kuuntelijoista koki podcastin kasvattaneen ostoaikomuksia.

Hillarilaisten podcast-vinkit

Kevyempää mutta ajankohtaisiin aiheisiin keskittyviä podcasteja löytyy monelta bloggaajalta. Esimerkiksi inspiraatiota oman unelmatyön löytämiseen saa Unelmaduunarit-podcastista, jossa Satu Rämö ja Hanne Valtari juttelevat eri alojen unelmaduunareiden kanssa siitä, kuinka loikka unelmien töihin tehtiin ja mikä työssä inspiroi.

Jos lomalla pohtii miltä elämä näyttäisi ulkomailla, niin tässä vastaus: Café au lait -podcastin Rankassa asuvat Lilli ja Helena juovat kahvia eri puolilla maailmaa asuvien suomalaisten kanssa ja pohtivat millaista suomalainen elämä on ulkomailla. Jokainen jakso noudattelee eri teemaa.

Yhteiskunnallisista ilmiöistä ja ihmisistä kiinnostuneille sopivaa sisältöä taas tarjoilee YLE Puheen Politiikkaradio.

Inspiroivaa kesää kaikille!

Mari Svahn
Hill+Knowlton Strategies Helsinki