”Tervetuloa Hillarille!” Siinä lause, jonka kuullessaan kädet tärisevät ja sydän lyö tyhjää. Muistan tuon hetken hyvin, eihän siitä olekaan kuin neljä viikkoa, joista kaksi olen jo istunut Luddalla, eli Ludviginkatu 6:ssa Hillarin toimistolla. Olen suorittamassa puolen vuoden harjoittelua ja tämä on lyhyt kuvaus siitä, millaista on työskennellä viestintä- ja markkinointitoimisto Hill+Knowlton Strategiesille.

Hillandknowltonstrategies. Sujahtaa kieleltä liukkaasti, mutta aikaa säästääksemme Hillari, on Yhdysvalloissa viestinnän ja markkinoinnin pioneerien herra Hillin ja herra Knowltonin perustama yritys. Lisäksi Hillari on osa WPP-konsernia, jonka pääkonttori sijaitsee Isossa-Britanniassa. Konsernin kansainvälisyys ja pörssiin listautuneisuus ovatkin erittäin merkittäviä tekijöitä Hillarille työskentelyssä –  motivoituneelle tekijälle yrityksen tarjoamat verkostot ja mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

Korona-aikaan meno toimistolla on tietysti hiljaisempaa, kun suurin osa työskentelee kotoaan. Uudelle työntekijälle tämä on kuitenkin helpotus, sillä kaikkiin pääsee tutustumaan pikkuhiljaa pienemmissä ryppäissä tai kahdestaan lounastauoilla. Mutta millaista työtä Hillarilla sitten saa tehdä? Kaikenlaista viestintä- ja markkinointityötä ja niihin liittyvää taustatutkimusta, raportointia, sisällöntuotantoa ja mediatyötä, näin joitakin mainitakseni. Hillarin Helsingin toimiston erikoisuus on, että täällä kaikki tekevät vähän kaikkea, koska Suomi on niin pieni maa, ettei täällä pärjää, jos ei tee kaikkea. Asiakkaita on pieniä ja suuria, kansainvälisiä ja paikallisia, uusilla ja perinteisillä aloilla. Kaikkea mitä maa päällään kantaa, nostaa pilveen tai kätkee uumeniinsa.

Päivittäinen viestintä- ja markkinointikonsultin työ on sen verran monipuolista, unohtamatta asiakkaiden yksityisyydensuojaa, että siitä on hankala kertoa kovin yksityiskohtaisesti. Tätäkin kannattaa katsoa positiiviselta puolelta: kaikki ovat paljon kiinnostuneempia työstäsi, kun et voi kertoa siitä paljoakaan. Jos viestinnän tai markkinnoinnin palvelut ja työ kuitenkin kiinnostavat, kannattaa käydä kurkkaamassa Töitämme-osioon koottuja asiakastapauksiamme, joista saa hyvin osviittaa siitä, mitä kaikkea täällä konkreettisesti tehdään.