Norad:
Save Tropical House

Musiikki ja pelillistäminen auttavat sademetsien pelastamisessa

Sademetsien pelastaminen on avainasemassa YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa sekä osa Pariisin ilmastosopimusta. Norja on väkilukuun suhteutettuna yksi Euroopan pahimmista saastuttajista. Harva norjalainen on kuitenkaan tästä tietoinen, ja vielä harvempi kokee sademetsät tärkeäksi tekijäksi ilmaston kannalta. Tietoisuus on ehdottoman tärkeää ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi.

Trooppiset sademetsät ovat kaukana Pohjolasta, joten H+K pohti, mikä norjalaisia nuoria todellisuudessa kiinnostaa: musiikki. Norjalainen musiikki on kansainvälisesti tunnettu tropical house -genrestä, kiitos sellaisten DJ-huippujen kuten Kygo ja Matoma. Kysyimme siis, että mitä tapahtuisi tropical houselle, jos trooppiset sademetsät katoaisivat? Hyödynsimme kampanjassa tunnettuja koomikoita, tarttuvaa musiikkia, vaikuttajia, videoita sekä innovatiivista pelikokemusta. Kampanjasta tuli paitsi informatiivinen ja sitouttava, myös paikalliselle yleisölle kohdennettu, mikä auttoi tuomaan aiheen lähemmäs kohdeyleisöä.

Loimme haasteen, jossa DJ-duo Kygo ja Matoma pelkäävät sademetsien katoamisen tuhoavan heidän elantonsa, tropical housen, ja pyytävät apua nuorilta norjalaisilta. Haasteena oli hypätä DJ:n saappaisiin ja auttaa Kygoa ja Matomaa viimeistelemään tropical house -kappale. Sosiaalisen median ja vaikuttajien avulla kutsuimme nuoria norjalaisia ottamaan osaa ainutlaatuiseen pelikokemukseen.

Pelissä piti vastata sademetsiä koskeviin kysymyksiin, joiden avulla sai käyttöönsä trooppisia ääniä, joita pystyi käyttämään kappaleen tekemisessä. Kolmen viikon peliajan jälkeen tuomaristo valitsi kappaleiden joukosta voittajan, joka julkaistiin useilla eri musiikki- ja videoalustoilla.

100 000

kohderyhmän edustajaa vieraili kampanjasivustolla ja oppi lisää sademetsistä miksatessaan omaa kappalettaan

1 300 000

striimausta voittajakappaleelle, joka kohosi Spotifyn Norjan Viral Top 50 -listalle

600%

enemmän norjalaisia nuoria, jotka pitävät sademetsien pelastamista tärkeänä ilmastotekijänä

 

Sector: Julkishallinto
Specialist expertise: Better Impact™, Studio, Sisältö + julkaisut
Office: Oslo, Stavanger

Lisää töitämme